Wegner y stol

Hvis et billede kan sige 1000 ord så kan en stol genfortælle tusinde historier. Nogle lange, nogle korte og nogle ofte gentagne. Født fra et ønske om at skabe en stol, der varer fra generation til generation, blev Y-stolen designet til at blive en del af vores liv og lægge vidne til vores historier.

 

I 1949 udgav, Carl Hansen & Søn, de fineste leverandører af møbeldesign, Hans Wegners “Y-stolen”, eller CH24 for design purister blandt os. Vidt benævnt “Stole Mester ‘, er Wegner ansvarlig for at designe, hvad der velsagtens er en af de mest ikoniske stole i den moderne æra.

Y stolen

Den strukturelle integritet af CH24 bygger på anvendelsen af god kvalitet, bæredygtigt dansk tømmer, kombineret med overlegen afsluttende touch og stærk vægt på ergonomiske detaljer. Helt uden knaster og bruger buede, koniske dyvler, der ikke modstrider med stolens styrke, viser den ikoniske mesterværk vægtløs, yndefuld og delikat på én gang. Du kan læse mere om dette på denne y stol hjemmeside – y-stole.dk.

Tilbyder stærk rygstøtte, Y-ryggen og den buede topskinne giver stolen dens “Y” moniker. Ved samtidig at tilbyde storslået form, og problemfri funktion, tillader design af CH24 kroppens skiftende position, når man sidder i længere tid. Med vævet fra meget holdbar papirgarn, er sædet garanteret til at vare i generationer.

 

Hvis vi tager en design henvisning fra Quan Yi ceremonielle sæde for Ming og Qing dynastier i det gamle Kina, søgte Wegner at forfine historiske design ved at skabe en enkel og let stol blottet for de udsmykkede udskæringer af sin kusine.

 

Brugerens oplevelse

Grundlæggende for udformningen af Y-stolen er brugernes oplevelse, historier delt, livet levet omkring den. Inspireret af sine danske følelser, stræbte Wegner efter at designe en stol, der ville blive en integreret del af stoffet, der gør op for hele ejerens liv. Et liv, hvor stolen skulle have sin egen følelse af identitet.

 

En frisk ny syn på stolen ser indførelsen af farve til historien. Lyse blå og pulserende gule er de seneste tilføjelser til CH24 familien, og tilføjer en ekstra dimension til den velovervejede historie.

 

Hvordan man spotter en falsk Y-stol

Toppen: Spot en forfalskning øjeblikkeligt ved at se på den buede top. Lavet af et solidt stykke damp-bøjet træ har den ægte Y-stol nogen samlinger. Buede, koniske dyvler støtter sædet i den ægte Y-stol.

Sædet: Lavet af meget slidstærkt papirgarn har det virkelige Y-stol sæde en stram ensartet vævning. De falske stole er fremstillet af billige syntetisk snor.

Træet: Lavet af god kvalitet, bæredygtige danske træsorter som eg, ask og valnød, har den ægte Y-stol en jævn overflade i farve uden knaster. De falske stole har knob og en ujævn afslutning i træ.


Et friskt twist til den ægte Y-stol, er den seneste farve til at ramme Y-stol paletten, Petrol blå. Er du vild nok til at tilføje denne dristige stænk af farve til dit hjem?

 

 

y stol

stol

wegner

kvalitet